Communiqué van de internationale vereniging van vrije denkers

De internationale vereniging van vrije denkers verdedigt de vrijheid van geweten en expressie voor alle continenten. Het spreekt zijn onwrikbare solidariteit uit met alle slachtoffers van religieuze onderdrukking. Het roept op tot het mobiliseren van de publieke opinie in alle landen om de vrijheid van meningsuiting te verdedigen. AILP wordt gebruikt om de feiten zeer verontrustend te maken.

Laten we niet vergeten: de Indiase grondwet verwijst niet naar God of beschouwt het als een criterium van nationaliteit, de verwijzing naar een religie. Het recht op vrijheid van meningsuiting en het recht op vrijheid van geweten worden gewaarborgd door de artikelen 19 en 25 van de Indiase grondwet als onderdeel van de grondrechten. Bovendien roept artikel 51, in het kader van fundamentele verplichtingen, alle burgers op om de wetenschappelijke geest, het humanisme, de wil van onderzoek en hervorming te ontwikkelen.

De preambule van de Grondwet van India zegt dat de mensen ervoor gekozen om "een democratische, soevereine, socialistische en seculiere republiek te creëren."

In verschillende zinnen, de Supreme Courts (dwz De hoogste jurisdicties in elk van de 29 staten van het land) het recht van individuen om hun niet-godsdienstige of atheïst identiteit zonder onderscheid of vooroordeel, en hun recht, gedachte of godsdienstige praktijk te verklaren.

De feiten

Aan de vooravond van een verkiezing in India (mei 2019), politieke mannen en vrouwen politici in het midden aanval degenen die niet geloven in God!

Uma, de vroegere eerste minister van Madhya Pradesh, een belangrijke staat en momenteel minister van hydraulische middelen, heeft verantwoordelijkheid voor de overstroming in Uttarakhand staat aan atheïsten toegeschreven! Anderen vragen voor het doden van atheïsten in het openbare plein, tanken haat ritten en stimuleren de samenleving het meest intolerant te kwetsen of te maken ongelovigen lijden. In Gudjarat staat, verklaren sommige politici dat als zij aan macht komen, zij de staat in een kerkhof voor secularisme zullen veranderen en mensen leggen.

Natuurlijk, door het maken van de induismo een bijna officiële religie, de fundamentalisten worden aangemoedigd om hun haat en handelen braken.

Vaak wordt de leken van anti-onderdanen gedwarsboomd en zwaar belasterd op het net. Dergelijke haattoespraak leidt niet tot beschuldigingen door de autoriteiten, kelderende rationalisaties, humanisten, atheïsten en leg mensen in een diep gevoel van onzekerheid.

Erger nog, de georganiseerde paramilitaire groeperingen schenden de deuren van humanistische en rationele samenstellingen, maken offensieve beschuldigingen tegen niet-gelovigen en beweren dat hun religieuze sentimenten worden veroorzaakt door de uitdrukking van Atheïsten gewond raken.

Na verscheidene jaren van het roepen voor de sociale afschaffing van de rationalisaties, dreigde zij om naar Pakistan te gaan, dat is, om haar eigen land te verlaten na verkeerd beschuldigend hen van het laden van agenten van Estipendiados van de katholieke kerk. Worden. Verscheidene moorden werden ook uitgevoerd:

  • Op 20. Op 8 augustus, 2013, Dr. Narenda Dhabolcar (rationalisme, die voor wetten bepleit die degenen controleren die op basis van godsdienstig geloof onderhandelen) moord in Maharashtra staat door eerder onbekende bandieten.
  • Op 16. Op 1 februari, 2016, gelooft de rationele schrijver en de intellectuele ankie dat hij de staat van Maharashtra door niet geïdentificeerde bandieten aanviel en uitgevoerd.
  • Op 30. Op 8 augustus 2015, was MM Kristof, een voormalig vice-kanselier van een universiteit en een rationalisme, doodgeschoten.
  • Op 5. Op 9 september 2017 werd mevrouw Luijten, een rationele journalist, vermoord.

Meer recentelijk, circulerende onder de extreem-rechtse groepen verontwaardigd door het verlaten van de Indiase religie door de Indiase lokale bevolking.

Veel rationalisme en atheïstische leiders blijven bedreigingen ontvangen via het netwerk, sommige zijn het slachtoffer van misbruik denucias en wachten op een proces in de gevangenis!

Bovendien heeft het gevaar zich aan bepaalde leden van de maatschappij, niet alleen activisten en openbare cijfers uitgespreid: in maart 2017, een 31 éénjarigen inwoner van moslim Indiër van Madurai, a. Leonie, die zijn atheïsme had genoemd, werd gedood door een groep kennissen. Op 4. Op 12 december 2018, werd de politie inspecteur Bones Singh, een seculiere officier, vermoord door een horde als hij gemobiliseerd om een koe dump te onderzoeken. De hoge regeringsniveaus toonden duidelijk aan dat de ondervraging op weg was naar de dood van de koeien en niet de politieagent!

Voor professor Narenda en anderen is het gevaar reëel en onmiddellijk

De vermeende moordenaar van Harry Luijten realiseerde zich in zijn bekentenis dat zijn groep van Assassins ook een waakzaamheid gehad op de verschijningen van professor Narenda, een opvoeder in de bekende wetenschappen (Onthoud dat de Voorzitter van de Federatie van Rationalisme verenigingen van India FIRA werd vijf jaar geleden vermoord.

We zijn doodsbang om te merken dat in het gezelschap van Narendai op de top van al deze lijsten van agenda's van deze vermeende misdadigers zijn de namen van K. S Bhagawan vieren Indian rationalisme, schrijver, de anti-bijgeloof vechter Samy Nijuguanand (Leader religieuze Indianen met progressieve ideeën) en Geert Karnad, acteur, filmregisseur.

Mandaat voor solidariteit van de kant van internationale organisaties

Degenen die onophoudelijk vechten en vechten om de Indiase samenleving van bijgeloof te ontdoen (zoals vermeld in artikel 51 van de Grondwet van de natie) worden lastiggevallen en bedreigd. Het leger werd gedood, anderen zijn in de gevangenis of ballingschap.

De AILP roept alle verenigingen, organisaties, vakbonden die de vrijheid van geweten verdedigen om een standpunt in te nemen om deze feiten aan de kaak te stellen en de vraag van de Indiase regering:

  • Respect voor de vrijheid van geweten voor iedereen.
  • De onmiddellijke beëindiging van vervolging en bedreigingen wegen op de miltted rationalisme.
  • De bevrijding van alle Miltantes rationalisme, die op dit moment gevangenen thuis van hun ideeën.

Opmerking: de situatie voor alle humanisten, rationalisme, vrij-denkers is gevaarlijk in Zuid-Azië door middel van religieuze feiten wereldwijd, en het overheidsbeleid gebruikt ze.

In naburig Bangladesh, naast de schrijver van de auteur, werden 16 blogadores gedood door terroristen, en de eerste minister van het land heeft de Blogadores veroorzaakt om de terroristen niet te veroorzaken.

In naburig Pakistan, werden ongeveer 40 leken militanten ontvoerd door politie; Bovendien zijn meer dan 40 mensen veroordeeld tot het leven in de gevangenis of wachten in de gevangenissen van het land te worden uitgevoerd voor godslastering.

Categories: Non classé