Ίδρυμα της Διεθνούς Ένωσης Ελεύθερης Σκέψης (με πρωτοβουλία της Διεθνούς Επιτροπής Συνδέσμου Αθεϊστών και Ελεύθερων Σκεφτών)

150 ελεύθεροι στοχαστές και άθεοι από 18 χώρες ήταν παρόντες στο Όσλο στις 10 Αυγούστου 2011, προερχόμενοι από Γερμανία, Αγγλία, Αργεντινή, Αυστραλία, Βέλγιο, Καναδά, Χιλή, Ισπανία, Φινλανδία, από Γαλλία, Ινδία, Ιταλία, Λίβανο, Νορβηγία, Πολωνία, Ρωσία, Ελβετία, ΗΠΑ.

Ανασυγκροτήσαμε τα ιδρυτικά συνέδρια της διεθνούς Ελεύθερης Σκέψης, που έγιναν από το 1880 (Βρυξέλλες), ιδιαίτερα το συνέδριο των ελεύθερων στοχαστών στη Ρώμη (1904) που άνοιξε την εκστρατεία για το διαχωρισμό Εκκλησιών και Κρατών σε πολλές χώρες. Είναι για να προωθήσουμε και να συνεχίσουμε αυτή τη μάχη που θεωρήσαμε χρήσιμη και αναγκαία την ανοικοδόμηση αυτού του διεθνούς οργανισμού. Σε συνεργασία με το IHEU, η διεθνής μας ένωση θα είναι εντελώς ανεξάρτητη και δεν θα ανταγωνίζεται την IHEU.

Εξελέγη Διεθνές Συμβούλιο, καθώς και 6 εκπρόσωποι: Christian Eyschen (Γαλλία), David Rand (Καναδάς), Albert Riba (Ισπανία), David Silverman (ΗΠΑ), Antonio Vergara (Χιλή), Keith Porteus Wood (Ηνωμένο Βασίλειο) United ).

Άνοιξε ένας ιστότοπος και αποφασίστηκαν 3 πρώτες διεθνείς καμπάνιες:

Για τον διαχωρισμό θρησκευτικών ιδρυμάτων και κρατών σε όλες τις χώρες, σε όλες τις ηπείρους
Μια διεθνής επιτροπή έρευνας για τη δημόσια χρηματοδότηση των θρησκευτικών ιδρυμάτων
Να αποκαλύψει και να καταγγείλει τα εγκλήματα που διαπράττουν οι ιερείς.

Καλούμε όλους τους άθεους και τους ελεύθερους στοχαστές, καθώς και τις οργανώσεις τους, να ενταχθούν στη Διεθνή Ένωση Ελεύθερης Σκέψης, να ηγηθούν του κοινού αγώνα για την ελευθερία της συνείδησης και τον διαχωρισμό θρησκευτικών θεσμών και κρατών.

Υπογεγραμμένο από :

Christian Eyschen (Γαλλία)
Ντέιβιντ Ραντ (Καναδάς)
Albert Riba (Ισπανία)
Ντέιβιντ Σίλβερμαν (ΗΠΑ)
Antonio Vergara (Χιλή)
Keith Porteous Wood (Ηνωμένο Βασίλειο)