Comunicatul Asociației Internaționale a gânditorii liberi

Asociația Internațională a gânditori liberi apără libertatea de conștiință și de exprimare pentru toate continentele. Își exprimă solidaritatea neclintită cu toate victimele asupririi religioase. Aceasta solicită mobilizarea opiniei publice în toate țările pentru a apăra libertatea de exprimare. AILP este folosit pentru a face faptele foarte tulburătoare.

Să ne amintim: Constituția indiană nu se referă la Dumnezeu sau o consideră ca pe un criteriu de naționalitate, referința la o religie. Dreptul la libertatea de exprimare și dreptul la libertatea de conștiință sunt garantate prin articolele 19 și 25 din constituția indiană ca parte a drepturilor fundamentale. În plus, articolul 51, în cadrul obligațiilor fundamentale, invită toți cetățenii să dezvolte spiritul științific, umanismul, voința cercetării și reformei.

Preambulul la Constituția Indiei spune că oamenii au ales să creeze "o republică democratică, suverană, Socialistă și secularizată".

În mai multe fraze, instanțele Supreme (de exemplu, Cele mai înalte jurisdicții din fiecare din cele 29 de state ale țării) dreptul indivizilor de a-și declara identitatea non-religioasă sau ateistă fără discriminare sau prejudecăți și cu dreptul, gândul sau practica lor religioasă.

Faptele

În ajunul alegerilor din India (mai 2019), politicieni politici și femei în atac de mijloc cei care nu cred în Dumnezeu!

Uma Bharati, fost prim-ministru al Madhya Pradesh, un stat major și în prezent ministru al resurselor hidraulice, a atribuit responsabilitatea pentru inundațiile în statul Uttarakhand la atei! Alții sunt de asteptare pentru uciderea atei în piața publică, alimentând plimbari ura și fomenting societății cele mai intolerante de a răni sau de a face necredincioși suferă. În statul Gudjarat, unii politicieni declară că, dacă vin la putere, vor transforma statul într-un cimitir pentru secularismului și va stabili oameni.

Desigur, prin a face induismo o religie aproape oficial, fundamentaliștii sunt încurajați să vomite ura lor și să acționeze.

Deseori, laici de anti-resortisanți sunt dejucat și puternic umilit pe net. Un astfel de discurs de ură nu duce la nici o acuzație de către autorități, cufunda raționaliști, umanisti, atei și pune oamenii într-un sentiment profund de nesiguranță.

Chiar mai rău, grupurile paramilitare organizate încalcă ușile adunărilor umaniste și raționaliste, făcând acuzații ofensive împotriva necredincioșilor și susținând că sentimentele lor religioase sunt provocate de expresia Ateii sunt raniti.

După mai mulți ani de asteptare pentru eliminarea socială a raționaliști, ea a amenințat să meargă în Pakistan, care este, să părăsească țara ei, după ce le acuză în mod fals de încărcare agenți de Estipendiados de la biserica catolică. Bve. Mai multe crime au fost, de asemenea, efectuate:

  • La 20 de ani. Pe 8 august 2013, Dr. Narenda Dhabolcar (raționalist, care pledează pentru legile care controlează pe cei care negociază pe baza credinței religioase) a fost ucis în statul Maharashtra de către bandiții neidentificați anterior.
  • La 16 ani. Pe 1 februarie 2016, scriitorul raționalist și intelectualul Govind consideră că a atacat și executat statul Maharashtra de către bandiți neidentificați.
  • La 30 de ani. Pe 8 august, 2015, MM Kalburgi, un fost vice-cancelar al unei universități și un raționalist, a fost împușcat mortal.
  • La 5. La 9 septembrie 2017, dna gauri Lankesh, o jurnalistă rationalistă, a fost asasinată.

Mai recent, circulă printre grupurile de extremă dreapta revoltat de abandonarea religiei indiene de către localnicii indieni.

Mulți lideri raționaliști și ateu continua să primească amenințări prin intermediul rețelei, unele sunt victime ale denucias abuziv și așteaptă proces în închisoare!

În plus, pericolul sa răspândit la anumiți membri ai societății, nu doar activiști și figuri publice: în martie 2017, un nativ de 31 de ani de indian musulman din Coimbatore, a. Farok, care a menționat ateismul său, a fost ucis de un grup de cunoscuți. La 4. Pe 12 decembrie 2018, inspectorul de poliție Bones Singh, un ofițer secular, a fost ucis de o hoardă în timp ce se mobiliza pentru a investiga o groapă de vaci. Nivelurile ridicate ale guvernului au arătat clar că interogatoriul se îndrepta spre moartea vacilor și nu a polițistului!

Pentru profesorul Narenda Nayak și alții, pericolul este real și imediat

Presupusul criminal al lui gauri Lankesh a realizat în mărturisirea sa că grupul său de asasini a avut, de asemenea, o vigilență cu privire la aparițiile profesorului Narenda Nayak, un educator în științe cunoscute (amintiți-vă că președintele Federației Asociații raționaliste din India FIRA a fost ucisă acum cinci ani.

Suntem îngroziți să rețineți că, în compania de Narenda Nayak în partea de sus a tuturor acestor liste de agende ale acestor presupuși huligani sunt numele de K. S Bhagawan celebrarea raționalism indian, scriitor, anti-superstiție luptător samy Nijuguanand (Liderii indieni religioși cu idei progresive) și mihai Karnad, actor, regizor de film.

Mandatul de solidaritate din partea organizațiilor internaționale

Cei care luptă fără încetare și luptă pentru a scăpa de societatea indiană de superstiție (așa se menționează la articolul 51 din Constituția națiunii) sunt hărțuit și amenințate. Armata a fost ucisă, alții sunt în închisoare sau în exil.

AILP solicită tuturor asociațiilor, organizațiilor, sindicatelor care apără libertatea de conștiință să ia atitudine pentru a denunța aceste fapte și pentru a cere guvernului indian:

  • Respectul pentru libertatea de conștiință pentru toți.
  • Încetarea imediată a persecuțiilor și amenințărilor care cântăresc raționalist-ul milit.
  • Eliberarea tuturor raționaliști Miltantes, care sunt în prezent prizonieri la domiciliu de la ideile lor.

Notă: situația pentru toți umaniști, raționaliști, liber-gânditori este periculos în Asia de Sud, prin fapte religioase la nivel mondial, și Politica de guvern le utilizează.

În Bangladesh vecine, alături de Avijit Roy, un scriitor, 16 blogadores au fost uciși de teroriști, și primul ministru al țării a cauzat Blogadores nu pentru a provoca teroriști.

În Pakistan vecine, aproximativ 40 de militari stabili au fost răpiți de poliție; În plus, peste 40 de persoane au fost condamnate la închisoare pe viață sau așteaptă ca în închisorile țării să fie executate pentru blasfemie.

Categories: Non classé